Цей популярний продукт корисний для лікування бронхіту та астми

Народна медицина використовує капусту з давніх часів. Вона багата на вміст вітамінів, гірчичних масел, молочної кислоти, провітаміну U. Капуста і її сік особливо корисні для лікування виразки, атонії шлунка, при колітах, захворюваннях печінки, гастритів зі зниженою кислотністю. Але при гастритах з підвищеною кислотністю, частих проносах і метеоризмі з вживанням капусти потрібно бути обережніше. І. звичайно, капустяний розсіл – незамінний засіб для зняття похмільного синдрому.

Народна медицина радить такі рецепти для лікування капустою: 

При ангіні і хворому горлі: 300 г капустяного листя варяться в несолоній воді, поки не стануть м’якими. Рідину злити, додати до неї 3 ч.л. меду і розмішати. Пити по половині склянки чотири рази в день перед їжею, до зникнення болю в горлі.

Для лікування атеросклерозу : З капусти віджати свіжий сік. Пити його по ½ склянки за годину до їжі 3 рази в день. Курс – 1 тиждень, потім перерва 5 днів і знову курс на 10 днів. Пауза на місяць і повторний курс.

Для лікування бронхіту , як відхаркувальний засіб: свіжий капустяний сік, змішаний з цукром (2 ч.л. цукру. На 1 склянку соку).

Пам’ятайте – самолікування може зашкодити вашому здоров’ю.

 

Поділись


Новини партнерів