Дієтологи застерегли: перевищення норми споживання меду пришвидшує старіння

Головними ворогами шкіри виявились продукти, що містять глюкозу і цукор. Такого висновку дійшли дієтологи з інституту функціональної медицини (ІФМ) США. Такі продукти, на їх думку, пришвидшують старіння шкіри, зниження її тонусу і еластичності. Мова про цукор, а також продукти, що містять глюкозу: мед, мюслі тощо.

Дієтологи стверджують, що перевищення вживання глюкози навіть на 20% вище добової норми призводить до незворотних процесів старіння шкіри. Вони пов’язують цей факт зі здатністю глюкози руйнувати структуру протеїнів (білків) в організмі людини, в тому числі і колагену. А саме колаген відповідає за пружність і
еластичність шкіри.

При тім фахівці ІФМ запропонували формулу розрахунку добової норми споживання глюкози: слід помножити вагу людини (в кг) на число 2.6, отримаєте норму в грамах. Наприклад: 70 кг х 2.6 = 182 грами.

А щоб не перевищувати добової норми глюкози, дієтологи рекомендують їсти більше овочів, нерафінованої олії, морської риби, зелені, бобових, кунжуту. У цих продуктах є мало глюкози, зате багато вітамінів і антиоксидантів, які сприяють збереженню молодості шкіри. Наприклад, в 100 грамах буряка міститься всього
6,7 грам глюкози, в 100 грамах сиру – 2 грами, в 100 грамах капусти – 4 грами. У той час, як в 100 грамах рису – 62 грами глюкози, а в рафінаді – 99!

Тому дієтологи радять відмовитися від цукру, замінивши його медом (не більше 2-3 чайних ложок в день), а також знизити споживання цукерок та випічки.

Джерело

Поділись


Новини партнерів