![koryst-i-shkoda-kavy-3__600](https://wworld.com.ua/wwfiles/uploaded/2017/11/koryst-i-shkoda-kavy-3__600.jpeg)
Виявляється, це не просто смачно?! Я і не здогадувалася, що мій улюблений напій має такий ефект.
Антиоксиданти особливо важливі для нашої імунної системи, і ясно, що ми повинні вживати їх у великій кількості.
Тому що якщо у нас сильна імунна система, то ми стійкіші до застуди, вірусів, бактерій, і важчих захворювань, таким як рак.
Дослідження показали, що у великій кількості антиоксиданти містяться в каві. Проте погана новина полягає в тому, що вчені все ще шукають кращий спосіб ізолювати антиоксиданти з кави і використати їх якнайкраще.
Відомо, що кава є сечогінним засобом, і вона вивільняє воду організму. Кава також входить в список продуктів, які борються з раком через високий вмісту в нім антиоксидантів.
Різні дослідження знайшли зв’язок кави зі зменшеним ризиком раку печінки, молочної залози, передміхурової залози, меланоми.
Дослідження показало, що чоловіки, які випивали шість або більше кави в день мали:
на 60 відсотків нижчий ризик розвитку найбільш смертельної форми раку – раку передміхурової залози;
на 20 відсотків нижчий ризик захворювання будь-якого іншого виду раку.
Крім того, дослідження в Університеті штату Юта показали, що вживання кави знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера, раку головного мозку і шиї, а також знижує ризик діабету.
Не забувайте випивати принаймні чотири склянки води після кожної чашки кави.
Правда, не все так ідеально, кава містить кофеїн, а він має сильний збадьорюючий ефект, тому перед застосуванням цього методу обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.
А також, якщо у вас проблеми з серцево-судинною системою, то краще утримаєтеся від застосування цього методу.