5 порцій цих ласощів в тиждень захистять від інфаркту

Вживання шоколаду 5 разів на тиждень знижує ризик людини, що має зайву вагу, зіткнутися з інфарктом. Найбільш уразливими перед цим небезпечним порушенням у роботі серця є люди із зайвою вагою, які взагалі не їдять шоколад.

Звичка вживати шоколад не менше 5 разів на тиждень зменшує ризик інфарктів у людей із зайвою вагою, як показало дослідження. Спостереження за великою групою людей продемонстрували, що ті учасники, які налягали на шоколад не менше 5 разів на тиждень, рідше за інших страждали від будь-яких порушень коронарних артерій. Найбільш розповсюдженим різновидом подібних порушень якраз є інфаркти.

А ось люди з зайвою вагою, які взагалі не їли шоколад, частіше за інших переносили інфаркти та інші подібні порушення. У дослідженні йшлося про чорний шоколад, який зазнав мінімальної переробки, здатному зміцнювати здоров’я серця за рахунок високого вмісту антиоксидантів, які зменшують показники поганого холестерину. Шоколад також підсилює кровообіг, знижує артеріальний тиск і перешкоджає формуванню тромбів.

При цьому дослідження також продемонструвало, що у людей з нормальним індексом маси тіла або з дефіцитом ваги регулярне вживання шоколаду ніяк не впливає на ризик інфаркту. Іншими словами, шоколад дає захист від інфарктів тільки людям із зайвою вагою. Крім антиоксидантів в шоколаді також містяться флавоноїди, які зменшують артеріальний тиск, підсилюють кровообіг і роблять тромбоцити менше клейкими, тобто менш здатними до згортання.

Читайте також: Медики назвали популярні продукти, які повільно вбивають наш організм

У серпні інша група вчених довела, що шоколад може запобігати діабету. У цих ласощах містяться мономери епікатехіну, що підсилюють виділення інсуліну зі специфічних клітин. Даний компонент також зменшує показники ожиріння і збільшує здатність організму взаємодіяти з підвищеним рівнем цукру в крові. І хоча висновки цього дослідження були зроблені тільки на основі експериментів за участю тварин, вчені переконані, що люди також отримають подібні переваги від шоколаду.

Джерело

Поділись


Новини партнерів