Вчені доводять, що перловка — відмінний продукт для покращення загального здоров”я. Ця страва зміцнює імунітет і може сприяти лікуванню багатьох захворювань.
Деякі лікарі прописують офіційну дієту, яка обов’язково включає у собі перлову кашу. А відвар на основі цієї крупи має безліч корисних властивостей.
Зокрема, медики запевняють, що такий відвар має антибактеріальні, протигрибкові, противірусні, протизапальні, спазмолітичні, пом’якшувальні й сечогінні властивості.
А найбільшу користь ця каша може принести при захворюваннях ШКТ, адже вбирає в себе всі шкідливі речовини і очищає внутрішню поверхню кишечника, підвищуючи засвоювання корисних речовин.
Додавати перловку до раціону також бажано при таких захворюваннях: грибкові, простудні та вірусні інфекції, гепатит, артрит, простатит, цукровий діабет, хвороби нирок і печінки, геморой.
Оптимальним вважається прийом перловки не частіше 2-3 разів на тиждень