
Британські і норвезькі експерти назвали найбільш придатну їжу для запобігання появи шлунково-кишкових захворювань і раку. Результати дослідження вчених опубліковані в Nature Communications, повідомляє Уорікський університет (Великобританія).
Як повідомляється в статті, для профілактики шлунково-кишкових захворювань, необхідно включати в свій раціон гранати, червоні сорти винограду, груші, гриби, сочевицю, сою і зелений горошок.
Читайте також: 5 токсичних продуктів, які ми вживаємо щодня
На думку вчених, такий тип їжі робить позитивний вплив на «Аутофагію» – поглинання клітиною власних шкідливих компонентів, – запобігаючи запальним процесам в організмі.
До таких висновків автори публікації прийшли, вивчаючи причини, що впливають на нормальний механізм аутофагії. В ході свого дослідження вчені виявили білок Kenny, з яким пов’язана регуляція процесу, і коли аутофагія починає працювати неправильно, відповідний протеїн накопичується, і провокує запалення.