Медики запропонували простий засіб від запорів

Нове дослідження співробітників Центру Здоров’я в США представило рекомендацію для лікування закрепів, яка представляє собою дуже просте рішення даної проблеми. Зокрема, фахівці порадили сідаючим на унітаз людям підставляти під ноги маленьку лавочку.

За словами вчених, такий простий засіб як підставка для ніг може стати ефективним способом боротьби з хронічним запором. Людині лава для ніг допомагає прийняти таке положення тіла, при якому робота по просуванню переварених мас в кишечнику стає більш активною.

Фахівцями були проведені випробування за участю 52 чоловіків і жінок віком (в середньому) 29 років. 30% з їх числа попередньо повідомили вченим про те, що вони регулярно зазнають труднощів з дефекацією, 44% – що вони відчувають в процесі дефекації напругу, 56% – що помічають іноді сліди крові на туалетному папері. Піддослідним було запропоновано використовувати під час походів в туалет підставку для ніг.

В рамках експерименту вчені відстежили 1000 випадків відвідування туалету з метою дефекації. У 700 епізодах добровольцями була використана маленька лава для ніг. Дослідники прийшли до висновку, що цей спосіб вирішення проблеми дійсно значно полегшує життя людям, яким добре знайоме явище запорів.

За їх словами, використання підставки для ніг призвело до скорочення часу, який люди витрачали на відвідування туалету, а також до зменшення почуття напруги при дефекації і до якіснішого спорожнення кишечника. Експерти зробили висновок, що манера сидіти на унітазі як на стільці, прийнята в західній культурі, лише посилює проблему запорів.
Джерело

Поділись


Новини партнерів