Взимку наш організм витрачає багато сил і до весни особливо помітний занепад сил, та й гарний настрій підтримувати стає все складніше. На допомогу прийдуть трав’яні чаї, вони підживлять організм вітамінами і допоможуть підтримати бадьорість духу.
Почнемо з відомої всім шипшини. Засипаємо в термос зі скляною колбою півсклянки сушених ягід і заливаємо літрою окропу. Настоюємо ніч, а вранці та вдень п’ємо скільки захочеться. Можна зробити ягідну суміш – взяти шипшину, ягоди чорної смородини, родзинки і чай каркаде, змішати в рівних пропорціях і залити окропом.
Якщо ці рецепти не допомагають, тоді потрібно переходити до рішучих дій і готувати трав’яні чаї з трав – антидепресантів. Найефективнішим вважається звіробій. На склянку окропу потрібна столова ложка сухої трави звіробою, настоюється чай двадцять хвилин, проціджують і доливається кип’ятком до початкового об’єму. Пити потрібно три рази на день по півсклянки до їжі. Для смаку в чай можна додати трохи меду. При захворюваннях печінки звіробій потрібно пити тільки після консультації з лікарем.