Названий несподіваний провісник серцево-судинних захворювань

Вчені давно підозрювали наявність зв’язку між імпотенцією, або еректильною дисфункцією, і здоров’ям серця. Тепер ці припущення отримали підтвердження.

Загальною теорією є те, що артерії, що постачають кров до статевого члена під час ерекції можуть засмітитися раніше, ніж в центрі тіла, і це можна вважати раннім попередженням про можливе настання ішемічної хвороби серця.

Для підтвердження цього зв’язку китайські вчені з університету в Сучжоу (Китай) проаналізували 12 попередніх досліджень, присвячених імпотенції і хворобам серця, що охоплюють майже 37 тисяч чоловік.

«Цей мета-аналіз дозволив припустити, що еректильна дисфункція значно збільшує ризик серцево-судинних захворювань, ішемічної хвороби серця, інсульту і смертності від усіх цих причин, а також, ймовірно, не залежить від звичайних серцево-судинних факторів ризику», пишуть дослідники в журналі American College of Cardiology.

Читайте також: Яку їжу ні в якому разі не можна замовляти в кафе

Вони виявили, що у чоловіків з еректильними проблемами на 48 процентів вищим є ризик розвитку серцевих захворювань, а також більш високі показники смертності, ніж у чоловіків, які не мають сексуальних проблем.

Підтверджують цю теорію і дані іншого дослідження: зміна способу життя і зниження рівня холестерину допомагають подолати еректильну дисфункцію.

Чоловіки, які збільшили фізичну активність і перейшли на середземноморську дієту, багату цільними зернами, фруктами, овочами, горіхами і оливковою олією, наприклад, повідомили про поліпшення на 2 пункти в 25-бальною шкалою проблем з ерекцією.

Джерело

Поділись


Новини партнерів