Як вчасно розпізнати глаукому

Глаукома – серйозне хронічне захворювання, яке повністю не виліковується, а в 30% випадків стає причиною повної втрати зору. Як попередити і вчасно розпізнати захворювання, яке тривалий час може протікати безсимптомно?

Хворіють глаукомою найчастіше люди після 40 років. Так як глаукома відразу не розпізнається, дізнатися про неї можна тоді, коли помітно падає зір. До захворювання може призвести підвищений очний тиск. Першими ознаками підвищеного внутрішньоочного тиску, на які потрібно звернути увагу – це затуманення зору (особливо вечорами), тяжкість в очах, втома і головні болі. Регулярна поява цих симптомів є приводом для візиту до лікаря-офтальмолога. Нормальним вважається внутрішньоочний тиск не більше 24 мм.рт.ст.

Особливої уваги потребують пацієнти, у яких хвороба передається у спадок. Діти хворих глаукомою після 35 років повинні хоча б раз на рік вимірювати очний тиск. Всі інші після 40 років двічі на рік повинні проходити обстеження для попередження цього захворювання.

До групи ризику також належать хворі на цукровий діабет, гіпертонію, атеросклероз, анемію і люди з дефектами зору: короткозорість, далекозорість або травмою очей.

Хворим на глаукому дуже важливо вести активний спосіб життя, особливо в фізичному плані, для того, щоб поліпшити мікроциркуляцію крові в організмі.

Поділись


Новини партнерів