Медики розповіли, як правильно закушувати спиртне

Якщо неправильно закушувати алкогольні напої під час застілля, то це може привести до небезпечного порушення в організмі. Експерти розповіли, яким має бути харчування в момент застілля.

Закушуючи алкоголь невідповідними продуктами, можна спровокувати стан гіпоглікемії, при якій відбувається різке падіння глюкози в крові, що робить неможливим нормальне функціонування клітин, в тому числі клітин мозку.

«Якщо ви надумали пити, то обов’язково варто запастися тією їжею, яка добре виводить алкоголь з організму», – пояснили експерти.

За їхніми словами, ніколи не потрібно поєднувати алкоголь з цукровмісними продуктами – шоколадом, цукерками. Це може привести до різкого зростання цукру в крові і викликати у відповідь підвищене вироблення інсуліну, що і загрожує в підсумку розвитком гіпоглікемії.

Читайте також: Кому не можна вживати яблучний оцет: користь і шкода

Алкогольні напої найкраще закушувати такими продуктами, як відварена картопля, легкий салат з овочами, нежирне м’ясо птиці, порадили фахівці.

Джерело

Поділись


Новини партнерів