Названий вік, після якого небезпечно мати дітей

Результати досліджень, проведених вченими з американського університету, показали, що ембріони, які отримані від запліднення спермою старших чоловіків, розвиваються пізніше ніж зародки, що з’явилися від зачаття клітинами молодих представників чоловічої статі. Вік, після якого заводити дітей стає небезпечно, було оголошено в доповіді для Товариства репродуктивної медицини США.

Як повідомили фахівці з університету Бостона, ембріони, зачаті за допомогою сперми 50-річних і старше людей, дозрівають на 35% повільніше зародків від чоловіків молодше 35 років. Плід від старших представників сильної статі на 4% повільніше досягає стадії, на якій він прикріплюється до матки. Дані висновки були зроблені в ході аналізу відеозаписів, на яких знято понад 3,5 тисячі ембріонів, що з’явилися у більш ніж 500 гетеросексуальних пар.

Читайте також: Вчені з’ясували, які продукти відновлюють нервову систему

Фахівці повідомили, що з дорослішанням чоловіка сперма накопичує мутації, що підвищують ймовірність зачати нездорового зародка. Висновки були зроблені на основі дослідження декількох груп, починаючи від 25 і до 55 років.

Джерело

Поділись


Новини партнерів