
Слова не можуть описати величезну потужність цієї маленької рослини і аромат її листя!
Базилік є ароматичною рослиною з овальним листям. Є близько 60 різних видів, і кожен з них має дещо інший смак і характеристики.
Він широко цінується за його величезну антиоксидантну силу. Його антиоксиданти працюють на користь нашого здоров’я, оскільки це дає величезний захист від ушкоджень, викликаних вільними радикалами. Це також запобігає старінню клітин і розвитку деяких видів раку.
Бета-каротин у базиліці перетворює вітамін А в нашому організмі. Це запобігає окисленню холестерину, і таким чином захищає серцево-судинну систему.
Бета-каротин також добре працює при лікуванні багатьох захворювань, у тому числі остеоартрит, астма і ревматоїдний артрит.
Базилік є багатим джерелом магнію і вітаміну B6.
Цей вітамін запобігає накопиченню гомоцистеїну, а магній сприяє здоровій серцево-судинної системи.
Це дуже важливо, коли йдеться про запобігання серцевих нападів. Магній розслабляє м’язи кровоносних судин, стимулює кровотік і знижує ризик виникнення аритмії.
Базилік має вражаючий ефект для імунної системи. Його антисептичні і антибактеріальні властивості допомагають в лікуванні бактерійних інфекцій.
Пам’ятайте: ви можете додати його у свої страви тільки після того, як ви закінчите приготування їжі. Таким чином, він не втратить свій аромат і цілющу силу.
Завжди використовуйте свіжий базилік, оскільки його смак набагато сильніший.
Додавши нарізаний свіжий базилік і часник в оливкову олію і ви отримаєте ароматний соус, який додасть аромат до будь-якої страви.
Рекомендуємо також спробувати цілющий чай з базиліку.
Візьміть декілька листків базиліку і залийте невеликою кількістю гарячої води. Залиште настоюватися впродовж 8 хвилин, і чай готовий. Тепер просто процідіть і пийте!
Якщо вам сподобалася інформація, поділіться нею з друзями і близькими!