7 протизапальних продуктів, які потрібно вживати

Чи любите їх ви?
Напевно ви знаєте, що безліч людей страждають від гастриту, целюліту і інших захворювань. Ці хвороби виникають через запалення внутрішніх органів. Розв’язати цю проблему можна за допомогою знеболювальних і протизапальних препаратів. Але цього ж результату можна добити більше бюджетним способом – спеціальні продукти харчування.

Це стовідсотковий натуральний варіант, який не принесе ніякої шкоди вашому здоров’ю!

Додайте їх у свій раціон харчування і поліпшіть своє здоров’я!

Протизапальні продукти.

1. Папайя

Це екзотичні фрукти, багаті вітамінами С і Е. Вони діють як протизапальні засоби в травному тракті. У цих фруктах є папаїн – фермент, який допомагає переварювати білок. Завдяки цьому він сприяє травленню і зменшує запалення. Його можна їсти як шматочками, так і вживати в коктейлях.

2. Куркума

Це спеція, яка має антиоксидантні, антидепресивні властивості. Також корисна проти пухлин. Спеція має протизапальний фермент – куркумін. Особливо корисною куркума буде для тих, хто страждає ревматизмом, хронічною втомою, фіброміалгією.

3. Капуста

Овоч містить кверцетин, що має протизапальні властивості. Рекомендується вживати у випадках запалення кишківника. Він також має антикислоту і вітамін С. Капуста прекрасно допомагає при виразках і діареї. Для кращого смаку капусту можна поєднувати з яблуком, морквою або буряком.

4. Цибуля

Вона багата мінералами і вітамінами. Проте основна перевага – наявність кверцентина і антоціанину. Ці речовини допомагають запобігти окисленню жирних кислот, а також при боротьбі із запаленнями в сечовому міхурі і дихальних органах.

5. Брокколі

На додаток до його протизапальних переваг, цей овоч корисний при профілактиці раку. Щоб не втратити свої властивості, бажано брокколі готувати недовго – так він зможе зберегти свій колір і текстуру.

6. Чорниця

Вона має антиоксиданти і протизапальні властивості. Ягоди можна їсти як замороженими, так і свіжими. Чорниця також ідеально підходить для приготування коктейля або йогурту сніданок.

7. Зелений чай

Цей чудовий напій багатий антиоксидантами і флавоноїдами, які знімають запалення. Якщо ви додасте в нього імбир, він буде ще кориснішим для організму.

Тепер, коли ви знаєте які продукти можуть зняти запалення. Включіть їх у свій раціон і потурбуйтеся про своє здоров’я!

Джерело

Поділись


Новини партнерів