Названий необхідний для здоров’я обсяг ходьби

Walking exercise, sport shoes

Ходьба є одним з найдоступніших видів тренувань, але для захисту від передчасної смерті ходити потрібно в достатньому обсязі. Про це розповіли автори нового дослідження, які рекомендували в результаті ходити пішки не менше 150 хвилин на тиждень.

Вчені проаналізували дані про спосіб життя 135 тисяч чоловіків і жінок, здобуті співробітниками Американського онкологічного товариства за час з 1999 по 2012 рік. Середній вік учасників проекту становив 70 років. Близько 25% випробовуваних за обстежуваний період померли.

Дослідники перевірили, як співвідносилися у охоплених експериментом людей фізична активність з випадками смерті. Вони встановили: смертність від різних причин була найвищою у тих, хто витрачав на ходьбу пішки менше 150 хвилин на тиждень, або трохи більше 20 хвилин в день.

Читайте також: 12 шкідливих інгредієнтів для супу

«Ходьба – це просто, безкоштовно, не вимагає участі тренера, це ідеальний вид активності, особливо в літньому віці», – закликали вчені всіх ходити якомога частіше.

До речі, рекомендовані 150 хвилин в тиждень – це при середньому темпі кроків. Якщо ходити в прискореному режимі, достатньо 75 хвилин.

Недостатність фізичного навантаження відбивається, перш за все, на дихальній системі, в другу чергу – на серцево-судинній системі, відзначили фахівці.

Джерело

Поділись


Новини партнерів