Список продуктів, що підвищують мозкову активність

Щодня нас вводять в оману десятки суперечливих порад щодо правильного харчування, яке і талії не зашкодить, і принесе користь організму. Читайте у цій статті, що потрібно їсти на щоденній основі без шкоди для фігури і з користю для мозку.
З’ясувалося, що стародавні греки мали рацію – вино, ягоди, оливкова олія і горіхи повинні бути присутніми в щоденному раціоні здорової людини, говорить доктор Джонні Брокіс. За її словами, щоб поліпшити когнітивні функції організму, люди повинні включити в свій раціон широкий спектр продуктів, які вона розділила на дев’ять основних категорій.

ТОП-9 категорій продуктів для підвищення мозкової діяльності:

1. Зелень

Зелені листові овочі, такі як шпинат, капуста і салат, необхідні організму. Крім комплексу вітамінів, які містить в собі зелень, вона просто необхідна для підвищення мозкової активності людини. Рекомендується з’їдати не менше шести порцій салату з свіжих листових овочів в тиждень.

2. Овочі

Доктор рекомендує включити в раціон широкий спектр овочів різного кольору – морква, перець, баклажани, кабачки, буряк – все, що за смаком.

3. Горіхи

горіхи містять корисні жири і вітаміни, і вони просто необхідні для нормальної роботи мозку. Рекомендується з’їдати по п’ять невеликих жмень горіхів в тиждень. цього буде цілком достатньо.

4. Ягоди

Будь-які ягоди корисні для організму, і не вживати їх – злочин. Якщо не сезон, людині достатньо з’їдати по дві невеликі порції ягід в тиждень (їх можна заморозити з літа або придбати в супермаркеті). Це не тільки прекрасна профілактика застуди, а й цілий комплекс необхідних для організму вітамінів.

5. Бобові

Сочевиця, горох, квасоля, нут – їх можна і потрібно вживати у великих кількостях. Норма становить близько трьох порцій на тиждень, але доктор Джонні Брокіс стверджує, що бобові не зашкодять, навіть якщо їсти їх три рази в день.

6. Риба

Риб’ячий жир містить жирні кислоти Омега-3, необхідні організму. Брокіс радить вживати жирну морську рибу раз на тиждень, цього цілком достатньо.

Читайте також: 5 народних методів лікування, які насправді небезпечні для здоров’я

7. Курка

Курка корисна для мозку за рахунок того, що в ній міститься велика кількість пісного білка. Рекомендується їсти двічі на тиждень.

8. Оливкова олія

“Порція оливкової олії – як нектар для мозку”, – стверджує доктор Брокіс. Її можна додавати в салати в якості заправки і пам’ятати про те, що оливкова олія втрачає корисні властивості під впливом високих температур.

9. Червоне вино

Червоне вино корисне як для мозку, так і для судин. Доктор рекомендує вживати його щодня, але не більше 125 мілілітрів в день.

Джерело

Поділись


Новини партнерів