5 народних методів лікування, які насправді небезпечні для здоров’я

Деякі народні методи лікування можуть завдати непоправної шкоди організму.
Існує безліч помилок з приводу здоров’я, які століттями передаються з покоління в покоління. Фахівці вирішили розвінчати деякі укорінені міфи.

Відвар малини при високій температурі

При високій температурі тіла потовиділення посилюється. Саме з цієї причини медики рекомендують пити якомога більше рідини під час грипу та ГРВІ. Але не популярний в народі відвар малини. Цей напій – потогінний, і якщо температура тіла перевищує 38 С, він може викликати зневоднення. Організму буде важче одужувати, а концентрація токсинів в крові збільшиться, що, зокрема, призведе до виникнення головного болю або його посилення.

Сода проти печії

Після прийому соди рівень кислоти в шлунку дійсно знижується, але через деякий час кислота починає вироблятися у великих кількостях, роз’їдає стінки шлунка, і вони запалюються. Тому за тимчасове полегшення доводиться платити наступним погіршенням стану.

Картопляні інгаляції

Один з улюблених народних методів лікування кашлю і нежиті – подихати над гарячою картоплею. Вважається, що таким чином можна як слід прогріти горло і позбутися від неприємних симптомів.

Насправді, кашель зазвичай означає, що на слизових активізувалися патогенні мікроорганізми. Прогрівання картопляними парами може опустити інфекцію в нижні відділи дихальних шляхів, і привести до розвитку бронхіту. А надто гаряча пара здатна викликати опік слизової носоглотки і порожнини рота.

Читайте також: Як і коли правильно пити чай: до або після їди

Цибулевий сік від нежиті

Цибулевий сік, яким рекомендують закапувати ніс при нежиті, дійсно має бактерицидну властивість. Але в ньому містяться речовини, здатні привести до хімічного опіку слизової та запалення. Більш того, подібне лікування може закінчитися розвитком медикаментозного риніту. А якщо в розчин додати мед і молоко, то крім створення живильного середовища для бактерій, можна викликати сильну алергічну реакцію.

Рослинна олія та картопля для лікування опіків

Якщо при опіку скористатися бабусиним рецептом і застосувати рослинне масло або сиру картоплю, це лише погіршить стан. До того ж у відкриту рану може потрапити інфекція. Краще скористатися спеціальним ліками для обробки опіків, а в серйозних випадках – звернутися до лікаря.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів