Медики нагадали, як правильно приймати душ

В душі ми проводимо багато часу, навіть не замислюючись про те, що ця процедура може нашкодити.

При правильних водних процедурах ваша шкіра не буде такою пересушеною і буде менше піддаватися агресивному зовнішньому впливу.

Зверніть увагу на наступні 3 причини, чому умивання під душем може привести до негативного ефекту для вашого зовнішнього вигляду.

Неправильна температура

Якщо приймаєте душ, намагайтеся завжди підтримувати помірну температуру, незалежно від того, яка погода на вулиці. Дерматологи стверджують, що тепла вода – кращий вибір для шкіри, так як гаряча сприяє швидкому пересиханню.

Багато часу в душі

Якщо ви належите до тих людей, хто любить подовше похлюпатися у воді, знайте, що це хоч і приємно, але шкідливо. Занадто довге перебування в душі може значно висушити вашу шкіру. Для миття достатньо 5-7 хвилин.

Читайте також: Що потрібно додавати в чай, щоб не хворіти

Ігноруєте процедури після душа

Часто ви забуваєте про те, що просто прийняти душ, це недостатньо для зволоження вашої шкіри. Тому після водної процедури дерматологи рекомендують не витиратися поспіхом, а м’яко протерти шкіру рушником, щоб уникнути подразнення. Також завжди протягом декількох хвилин після душу використовуйте зволожуючий крем або масло – це допоможе тілу зафіксувати вологу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів