
Печія́ — відчуття дискомфорту або печіння під грудною кліткою, що поширюється вгору від надчеревної (епігастральної) ділянки, іноді доходить до ділянки шиї.
– Жуйте при печії протягом тридцяти – сорока хвилин кілька зерен ячменю або вівса. Слину ковтайте. Залишки потім виплюньте.
– Ядра волоських горіхів або солодкого мигдалю потовчіть в ступці або протріть і приймайте по одній столовій ложці.
– Пийте натщесерце один – два рази на день по одній – дві столові ложки свіжо приготований сік картоплі. Або пийте сік сирої картоплі по одній десертній ложці три рази в день за тридцять хвилин до їди.
– Подрібніть в порошок яєчну шкаралупу зварених круто курячих яєць. Приймайте по половині чайної ложки три рази на день.
– З’їжте три – чотири штуки гороху, свіжого або сухого розмоченого, але не консервованого і не вареного.
– Якщо печія повторюється щодня, то з’їдайте натщесерце гречану кашу, пийте побільше води і поменше їжте жирну їжу.
– При печії пийте мінеральну лужну воду.
– Розчиніть чверть чайної ложки соди в половині склянки води і випийте.