Чим корисний сік з ірги

Ірга рослина чагарникового типу до двох метрів у висоту з яйцевидними зубчастими листками. У період цвітіння чагарник прикрашається квітками рожевого кольору, після дозрівання з яких виходять плоди у вигляді темно-червоних ягід за розміром не більш горошини. У народі іргу іноді називають «пташиною ягодою», оскільки під час дозрівання плодів вона стає місцем годівлі для багатьох видів птахів.

Сік ірги містить багато цукрів, їх вміст в соці може досягати десяти відсотків, багато вітамінів групи В і С, каротину і різних мікроелементів, в тому числі кобальт, свинець, мідь і залізо. Також в соці ірги багато яблучної кислоти. Сік з ягід ірги рекомендується до застосування у вигляді полоскань при ангінах, крім того, сік має властивості щодо зниження підвищеного кров’яного тиску і може вживатися як допоміжний засіб при лікуванні гіпертонічних захворювань.

У свіжовичавленому соці ягід ірги міститься багато вітамінів А і Р, що дозволяє використовувати сік в якості ефективного засобу у випадках ламкості стінок судин, зміцнюючи стінки судин і підвищуючи їх еластичність. Подібні властивості соку ірги особливо корисні для людей похилого віку. Крім того, в профілактичних цілях сік ірги застосовується для запобігання варикозного розширення вен, а також інфаркту міокарда.

Великий вміст в соці ірги вітамінів, мінеральних комплексів зумовили його загальний сприятливий вплив на організм людини, в силу чого народна медицина застосовує його у випадках захворювань серця, нирок і печінки, а також захворювань кишкового тракту і захворювань шлунка.

Поділись


Новини партнерів