П’ять смачних способів покращити пам’ять

Учені довели, що є продукти, які здатні впливати на роботу нервової системи і покращити людську пам’ять.

Риба
Для покращення пам’яті слід їсти рибу, особливо жирних сортів (лосось, палтус, сардини, сьомга, форель, сайра та ін.). У ній міститься велика кількість корисних кислот омега-3, які позитивно впливають на нервові клітини. Медики радять вживати рибу двічі на тиждень, особливо після 40 років.

Ягоди
У всіх видах ягід містяться флавоноїди – рослинні речовини, які поліпшують пам’ять і позитивно впливають на роботу головного мозку в цілому. Згідно з дослідженнями вчених, жінки після 50-ти років, які вживають ожину, чорницю і лохину не рідше 1 разу на тиждень, зберігають пам’ять довше, ніж ті, хто ягоди не їсть.

Яйця
Ці продукти багаті холін, який “будує” наш організм і необхідний для правильної роботи нервової системи. Якщо немає протипоказань, то лікарі рекомендують їсти яйця кілька разів на тиждень.

Квасоля
Квасоля багата на вітамін В1 – тіамін. Він постачає мозок глюкозою, стимулює роботу мозку і відповідає за пам’ять. Тіамін також міститься в кукурудзі, спаржі, горіхах, гречці, висівках і інших продуктах.

Овочі
Насамперед варто їсти шпинат і різні види капусти: броколі, савойську, цвітну. Американські вчені встановили, що вікове погіршення пам’яті значно менше торкнулося тих жінок, які вживали в їжу багато овочів.

Поділись


Новини партнерів