Настання холодів – це прекрасний привід підвищити свою активність і скоригувати харчування.
Осінні дієти дозволяють піклуватися не тільки про красу фігури, але і сприяють насиченню організму вітамінами, які необхідні для зміцнення імунітету перед сезонними спалахами інфекцій.
Овочева дієта
Восени – саме час побалувати себе сезонними фруктами і овочами. Недорогі кавуни, дині, яблука, помідори, гарбуз, моркву і капусту можна знайти на прилавках аж до середини листопада. Вам залишиться тільки навчитися готувати з них низькокалорійні страви.
Для дієтичного раціону добре підійдуть овочеві супи з капусти, селери, болгарського перцю і томатів, тушкована капуста з невеликою кількістю масла, приготована в пароварці або на грилі риба і курячі грудки. Не забувайте і про червоне м’ясо – воно багате на вітамін В12, який прискорює обмін речовин.
Читайте також: Що потрібно з’їсти натщесерце, щоб почистити печінку і поліпшити зір
Гарбузова дієта
Своє осіннє меню можна настільки урізноманітнити гарбузом, що під час дієти ви не помітите ніякого дискомфорту. Гарбуз корисний тим, що виводить токсини, очищає організм і зміцнює імунітет. Є в ньому і вітамін С, який врятує від осінніх застуд, і вітаміни групи В, які не тільки справляться з втомою, дратівливістю і безсонням, а й зроблять волосся пишним, а нігті міцними, і вітаміни А і Е – головні борці зі зморшками і передчасним старінням, і вітамін К, що впливає на згортання крові, якого практично немає в інших овочах.
Яблучна дієта
Яблука – головний фрукт осені. Вони допомагають прискорити обмін речовин, завдяки фруктозі забезпечують організм енергією і налагоджують роботу мозку, а також відмінно борються із зайвою вагою, так як в 100 г продукту міститься всього 40 ккал. Під час яблучної дієти фрукти можна їсти не тільки в первозданному вигляді, але і запікати їх в духовці і готувати пюре.