4 незвичайні ознаки серцевого нападу

Багато людей вважають, що основним симптомом серцевого нападу є те, що людина відчуває сильний біль в грудях. Насправді це не так.

25% серцевих нападів відбувається безшумно, без яких-небудь явних симптомів або ознак.
Доктор К. Крендалл – кардіолог, який присвятив багато років своєї кар’єрим, щоб звести до мінімуму, запобігти і повернути назад хвороби серця.

За його словами, наше серце насправді дає нам ознаку потенційного серцевого нападу, перш ніж це станеться.

1. Набряки

Багато людей вважають, що пухлина кісточок або стоп пов’язана з надмірним стоянням або сидінням, не знаючи, що серцева недостатність може привести до накопичення рідини в організмі.

Серцева недостатність може викликати сильні набряки кісточок, ніг або живота. Багато людей можуть накопичувати рідину і випробовувати при цьому раптове збільшення ваги. Коли це відбувається, людина може втратити апетит. Цей серйозний симптом попереджає про підвищений ризик серцевого нападу.

2. Занепокоєння і тривога

Люди, у яких був серцевий напад, стверджують, що вони випробували тривогу і занепокоєння безпосередньо перед серцевим нападом.
Якщо людина відчула нез’ясовне і раптове почуття тривоги, рекомендується викликати швидку допомогу, оскільки серцевий напад краще попередити, ніж вилікувати.

3. Біль в інших частинах тіла

Біль починається в грудях і поширюється на щелепу, плече, руки, спину і живіт.
В деяких випадках люди не відчувають болю в грудях, а біль в деяких інших частинах тіла. В основному, біль виникає в одному з двох плечей або між лопатками.

4. Кашель

Є випадки, коли люди кашляють кривавою мокротою або кашляють зі свистом. Це може вказувати на серцеву недостатність, і це пов’язано з накопиченням рідини в легенях. Обов’язково звернете особливу увагу на цей симптом!

Ось деякі з найбільш поширених ознак:
Нудота
Запаморочення
Неприємний дискомфорт
Холодний піт
Плутане дихання

Дуже важливо не ігнорувати симптоми, сподіваючись, що вони підуть. У разі, якщо вони тривають більше 5 хвилин, обов’язково викликайте швидку допомогу або негайно відправтеся в лікарню.

Джерело

Поділись


Новини партнерів