Все, що необхідно знати про інжир: кому не можна їсти цей фрукт

Вважається, що інжир – найдавніше культурне дерево, яке відоме людині. Інжир, можливо навіть є ровесником авокадо (яке, до речі, існує на нашій планеті з часів динозаврів). Його варто любити тільки за вік і стійкість.

Тож давайте розберемося, чому саме екзотичний інжир є таким корисним і шкідливим водночас.

Користь інжиру

В одній штучці інжиру міститься величезна кількість корисних вітамінів і елементів. Так, в ньому можна знайти багато клітковини, фруктози, бета-каротину. Такі вітаміни, як вся група вітаміну В, вітамін Н, вітамін С і вітамін РР. Також в інжирі є калій, кальцій, фосфор, магній і натрій.

Цікавим є те, що за вмістом калію, інжир поступається першістю лише горіхам. У ньому також є корисні дубильні речовини і органічні кислоти.

Інжир дуже корисний при захворюванні нирок і печінки, при хворобі судин (він розширює судини). Позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту і допомагає нормалізувати метаболізм. У ньому дуже багато корисного пектину, а також, інжир відмінно допомагає тамувати голод без зайвих калорій.

Калорійність інжиру

Інжир не є дієтичним продуктом або головним героєм монодієти, але може стати відмінним корисним перекусом без шкоди для фігури. Так, в 100 грамах свіжого інжиру міститься всього 74 кал, а в 100 грамах сушеного – 257.

Читайте також: Названо найбільш простий спосіб продовжити життя

Шкода інжиру

Кожна корисна їжа має свої протипоказання. Благо, у інжиру їх не так вже й багато.
Інжир не рекомендується їсти хворим на цукровий діабет через велику кількість цукру в його складі. Хворим на подагру теж не варто його вживати – щавлева кислота в складі хоч і здатна розчиняти камені в нирках, але може й порушувати обмін речовин, що погано впливає на здоров’я.

Варто уникати інжир також в тому випадку, якщо помітні запальні захворювання шлунково-кишкового тракту, захворювання підшлункової залози з панкреатитом, виразка шлунка або гастрит.

Поділись


Новини партнерів