Медики назвали продукт, який особливо корисний для здоров’я печінки

Йогурт – найбагатше джерело кальцію, необхідного для зміцнення зубів і кісток. Лактобактерії, що містяться в йогурті, сприяють поліпшенню травлення. Але йогурт володіє і іншими корисними властивостями.

Експерти Гарвардської школи охорони здоров’я довели, що вживання однієї порції йогурту в день знижує ризик розвитку діабету другого типу на 18%. Співробітники Університету Сучжоу (Китай) прийшли до висновку, що регулярне вживання молочних продуктів асоціюється зі зниженням ризику розвитку серцево-судинних захворювань на 12%, а ризик виникнення інсультів – на 13%.

Вчені з Harvard Medical School з’ясували, що вживання чотирьох порцій йогурту в тиждень сприяє зниженню ризику переломів стегнової кістки у пацієнтів старше 55 років.

Експерти університету штату Коннектикут протягом 6 тижнів спостерігали пацієнтів, які вживали три порції нежирних молочних продуктів в день. У всіх покращився стан печінки.

Вчені з Франції і Швейцарії прийшли до висновку, що щоденне вживання двох порцій збагаченого йогурту (125 грам кожна) знижує ризик розвитку вторинного гіперпаратиреозу і уповільнює процес резорбції кісткової тканини.

Рекорд по вживанню йогурту на душу населення належить жителям Фінляндії, кожен з яких поглинає більше 35 кг цього продукту в рік. Йогурт з фітостеринів здатний знизити вагу і оздоровити судини і серце: рослинні речовини, не дають засвоюватися холестерину і замість того, щоб вступати у кров, а потім відкладатися на стінках судин, він природним шляхом виводиться з організму.

Йогурт є найбільш цінним джерелом вітаміну В12. Дефіцит вітаміну В12 може привести до серйозних проблем зі здоров’ям – порушень роботи нервової системи та обміну речовин.

Хоча йогурт і молоко містять однакову кількість кальцію, організм краще засвоює кальцій з йогурту. Справа в тому, що міститься в молоці кальцій (і залізо) тісно пов’язаний з іншими компонентами. А йогуртові культури допомагають вивільнити кальцій. Згодом скорочується ризик розвитку остеопорозу, атеросклерозу, інфаркту, артриту.

Джерело

Поділись


Новини партнерів