Ні для кого не секрет, що більшість смаколиків, якими ми любимо себе побалувати, насправді шкідливі для здоров’я. Але часто ми їмо багато шкідливої їжі кожен день, навіть не задумуючись про те, скільки жирів, вуглеводів і токсинів потрапляє в наш організм.
Американські вчені розповіли про популярні страви, які можуть щодня бути присутніми в нашому раціоні, але при цьому не просто не корисні, а навіть небезпечні. Наприклад, популярне перекушування пончиками. Справа в тому, що в цьому продукті – суцільні жири і швидкі вуглеводи. Поживної цінності, вітамінів і мінералів в пампушках майже ніякої.
Ще з небезпечних страв – супи з пакетиків. Багато людей помилково вважають, що заварений суп замінить повноцінне гаряче блюдо, але подумайте самі – в складі супу швидкого приготування суцільні ароматизатори, підсилювачі смаку і сіль.
Особливу увагу медики звертають на фастфуд. Останнім часом тенденція змінилася – тепер багато людей в закладі швидкого харчування вибирають не гамбургер, а салат або котлети, але на гарнір до них найчастіше пропонується та ж картопля-фрі. Немає ніякої різниці, їсте ви овочевий салат або Гамбург, якщо все це містить жирні соуси і заїдається смаженою картоплею.