Яблука мають широкий спектр корисних властивостей, про які мало кому відомо.
Яблука ми можемо їсти цілий рік, але чомусь не всі на них налягають, вважаючи, що не такі вже вони й корисні. Насправді всі, хто так думає, помиляються. Адже в яблуках міститься купа вітамінів і мікроелементів, необхідних для здоров’я.
природні антиоксиданти
А чи знали ви, що яблука гальмують процес старіння організму і перешкоджають розвитку онкологічних захворювань? Це саме так, тому що яблука є природними антиоксидантами.
Додаткові властивості яблучних антиоксидантів:
– захист легень курців від негативного впливу нікотину та інших речовин, що містяться в сигаретному димі;
– очищення й омолодження артерій, що сприятливо для серцево-судинної системи;
– продовження молодості як зовнішньої, так і внутрішніх органів.
Вчені стверджують, що любителі яблук – це довгожителі, а все завдяки впливу на організм яблучних антиоксидантів.
Яким ще унікальними властивостями можуть похвалитися яблука?
Зниження артеріального тиску. Власне тому яблука повинні бути в раціоні гіпертоніків на постійній основі.
Профілактика залізодефіцитної анемії. У яблуках багато заліза, а цей мікроелемент необхідний для крові та системи кровотворення.
Скорочення кількості холестеринових клітин і бляшок в судинах. Яблука збагачені пектином, який в буквальному сенсі слова «присмоктується» до холестеринової клітини і виштовхує її з судинної системи.
Допомагають худнути. По-перше яблука покращують травлення і прискорюють обмін речовин. По-друге, органічні кислоти в цьому фрукті сприяють спалюванню жирових клітин. По-третє, яблуко відмінно насичує і при цьому є низькокалорійним, що корисно для тих людей, які страждають від ожиріння.
Дбає про функціональність щитовидної залози. Яблука містять йод, а ця речовина, як ми знаємо, бере участь в процесі синтезу гормонів щитовидки.
Дієтологи рекомендують включити в щоденний раціон харчування 1-2 яблука, які можна з’їсти на другий сніданок або полуденок. Таким чином, ви подбаєте про свою молодість і здоров’я.
Джерело