Цей овоч має бути в раціоні кожної людини, – лікарі

Зараз самий розпал сезону гарбуза. Виявляється, цей овоч має багато корисних властивостей, а ще є безліч смачних страв, які можна з нього приготувати.

Лікарі називають гарбуз справжнім подарунком осені. У цьому овочі безліч корисних речовин і рідкісних вітамінів. А ще гарбуз – відмінна профілактика осіннім застуд і засіб для зміцнення імунітету.

Лікарі розповіли, що гарбуз здатний запобігати різним проблем шлунково-кишкового тракту. Також він багатий на вітамін С, який необхідний нашому організму для зміцнення імунітету.

Цей овоч багатий калієм, який нормалізує роботу серця . Також гарбуз відмінний продукт для людей з проблемами зору. У ньому багато каротину, який відповідає за зір.

Виявляється, гарбуз ще й дієтичний овоч. Лікарі рекомендують людям які худнуть їсти гарбузове пюре і кашу на молоці. Також дуже корисним буде сирий гарбузовий сік. М’якоть цього овоча здатна заспокоювати нервову систему .

Допоможе цей овоч і людям, що страждають набряками. Для цього потрібно вживати гарбузову кашу 3 рази в день. Встановлено, що в цьому овочі міститься рідкісний вітамін Т, який запобігає ризику анемії.

Джерело

Поділись


Новини партнерів