Як правильно заварити чай, щоб отримати більше користі

Чай – це дуже корисний напій. Але від нього можна отримати ще більше користі, якщо заварити його правильно. Ми розповімо, як правильно заварювати чай.

Зелений чай корисно приймати для профілактики раку грудей, чорний чай допоможе при цукровому діабеті. Це, звичайно ж, не всі корисні властивості чаю, вони мають масу переваг. Але всі їх можна отримати тільки в тому випадку, якщо заварювати чай правильно. Ми розповімо, як правильно заварювати чай.

хороша вода

Не лінуйтеся профільтрувати воду перед тим, як використовувати її для чаю. Погана вода здатна зіпсувати навіть найсмачніший чай. Використовуйте фільтри або купуйте джерельну бутильовану воду.

вибирайте правильний чай

Тримайте вдома кілька видів чаю, які вам подобаються. Тоді ви будете мати вибір, якщо вам захочеться побалувати себе чимось смачненьким. Ми пропонуємо вам варіанти напоїв на всі випадки життя:

  • Від кашлю. Від кашлю і спазмів допоможе тімьяновий чай. Засипте 2-3 ч. Л. листя чебрецю, залийте гарячою водою, накрийте чашку або чайник кришечкою і настоюйте 15 хвилин. Цукор, мед – за смаком.
  • Для сяючої шкіри. Для краси шкіри корисно пити зелений або білий чай. У них містяться потужні антиоксиданти, які покращують стан шкіри, очищають від шлаків і токсинів.
  • Для здоров’я. Для того щоб зміцнити здоров’я, вживайте зелений чай. Він допоможе вам підтримувати організм в тонусі.
  • Від болю в животі. Позбутися від болю в животі допоможе чай з ромашкою. Він має протизапальні і знеболюючі властивості.
  • Від стресу. Чорний чай знижує рівень кортизолу або гормону стресу. Додайте до чорного чаю м’яту і насолоджуйтеся приємним смаком.

Як правильно заварювати чай?

Найкраще заварювати чай в порцеляновому або глиняному заварнику (не використовуйте металевий). Зігрійте заварник перед тим, як залити туди воду.

Не варто заливати чай окропом, адже дуже гаряча вода руйнує всі смакові і ароматичні властивості чаю. Заливати заварку краще такою водою: коли вода в чайнику наповнюється маленькими білими бульбашками, які піднімаються з дна, це і є найкраща вода. Саме така вода допоможе листю чаю розкритися найкращим чином.

Правильне дозування для чаю: 1 ч. Л. на 1 чашку і ще одна ложка заварки на цілий чайник. Перед тим як заливати воду, розтрясіть чаїнки по всьому чайнику.

Залийте чай водою і перемішайте. Настоюйте згідно з інструкцією, зазвичай час вказують на упаковці. Стандартний час для заварювання: чорний чай – 5 хвилин, зелений, білий і червоний – 3 хвилини.

без зайвого

Не варто псувати чай молоком. Молоко нейтралізує всі цінні антиоксиданти в чаї. Цукор краще замініть медом або шматочком чорного шоколаду.

шукайте своє

Не лінуйтеся і пробуйте додавати в чай ​​різні добавки, наприклад паличку кориці, гвоздику, імбир або лимон.

Приємного чаювання.

Джерело

Поділись


Новини партнерів