Як правильно вживати куркуму

Ця інформація допоможе не допустити помилок при вживанні куркуми!

Природні спеції завжди були ефективною лікувальною терапією упродовж віків!
Окрім використання в кулінарії, вони є сильними протизапальними засобами, які часто допомагають організму справлятися з численними захворюваннями. Звичайно, одна з найпопулярніших і неймовірно корисніших спецій – куркума.

Ми пропонуємо вам дізнатися: як правильно вживати куркуму, її протипоказання і кількість щоденного вживання!

Куркума широко використовується в косметичній промисловості, кулінарних рецептах, вона часто використовується для лікування ран, запобігання раку і зменшення болю і запалення.

Куркума містить безліч з’єднань, які мають сильний вплив на організм. Куркумін складає велику частину куркуми, і він також є присутнім в інших здорових продуктах, таких як імбир.

Деякі з переваг куркуми включають:
Протизапальні властивості
Протиракові властивості
Антиалергічні властивості
Зменшує біль при артриті
Збільшує стійкість до стресу
Стабілізує діабет
Знижує ризик серцевого нападу

Коли тіло запалюється, це може бути результатом безлічі різних чинників. Процес загоєння може бути важким і тривалим. Існують дві форми запалення, гостре запалення і хронічне запалення.
Гострі запалення починаються після травми і можуть різко зростати, тоді як хронічне запалення є постійним і може тривати впродовж декількох місяців і навіть років.

Запалення призводить до порушення здоров’я у багатьох відношеннях. Часто це може викликати рак, астму, артрит, ожиріння, серцеві захворювання і інші, особливо якщо ми говоримо про хронічне запалення.

Стаття, написана доктором Мерколою, пояснює словами дієтолога Донни Янса, що проблеми з раком і серцем можуть бути викликані хронічним запаленням. Крім того, це дозволяє вивільняти вільні радикали в організмі.

Різниця між свіжим коренем куркуми, порошком куркуми і добавками.

Однією з найбільших відмінностей між куркумою і її добавками є те, що куркумін часто зустрічається у великих дозах у формі добавок. Якщо ви приймете одну капсулу добавки, вона надасть вам близько 500 мг куркуміну, тоді як 1 ч.л. порошку куркуми пропонуватиме тільки 15 мг.

Існує також порошкова версія куркуми, хоча вживання сирої і свіжої куркуми завжди є кращим варіантом.

Для деяких людей смак може бути досить інтенсивним, і саме тому добавки краще підходять. Крім того, добавки багаті значними ефірними оліями.

Не рекомендується приймати добавки куркуми, якщо ви:
Вагітні – ризик викидня вищий
Намагаєтеся зачати
Страждаєте від жовчних каменів або хвороби жовчного міхура
Перед запланованою операцією і впродовж наступних двох тижнів
Вживаєте ліки, які запобігають згортанню крові, як аспірину, – іноді це призводить до більшої кровотечі і синців
Маєте проблеми з шлунком – відомо, що вони викликають роздратування шлунку, нудоту і / або діарею
Знаходетеся на лікуванні діабету – добавки можуть спровокувати гіпоглікемію
Маєте залізодефіцитну анемію

Правильне використання куркуми і дозування
У одному з досліджень, проведеному Довідником по додатковій і альтернативній медицині Університету штату Меріленд, ці дози пропонуються як оптимальні для отримання сприятливих ефектів:

Свіжий корінь куркуми: 1,5-3 грами / добу
Сушений, порошкоподібний корінь: 1-3 г / добу
Рідкий екстракт (1: 1) : 30-90 крапель / добу
Настоянка (1:2): 15-30 крапель 4 рази в день
Стандартизована порошкова добавка: 400-600 мг 3 рази в день

Джерело

Поділись


Новини партнерів