
Американські фахівці спільноти спортивного харчування розповіли, як потрібно це робити правильно.
Однією з найпоширеніших помилок є звичка людей тримати в холодильнику продукти, які вже починають псуватися, заявив один з експертів Даррен Біл.
Сир фахівці порекомендували зберігати в середині холодильника або навіть в ящику для овочів – і краще не в плівці, а в пергаментному папері. Сире м’ясо, за їхніми словами, також потрібно зберігати на одній з нижніх полиць холодильника, причому, щільно упакованим.
Також заради збереження свіжості їжі і здоров’я членів сім’ї не можна допускати “перехресного забруднення”, що виникає від сусідства сирих і приготовлених продуктів, підкреслили медики. Вони повинні бути запечатаними і перебувати на різних полицях.
Читайте також: Які продукти допоможуть оздоровити кишкову мікрофлору
“Важливо усвідомлювати, що їжа зіпсована, і без жалю звільняти від неї холодильник. Наприклад, етилен з гнилих фруктів може дуже швидко отруїти решту рослинну їжу”, – поділився думкою доктор.
“На верхніх полицях зберігають йогурти, молоко і масло, оскільки сюди забруднювачам з сирої їжі важко буде добратися. Там же або трохи нижче зберігають такі готові страви, як котлети, тістечка, гарніри”, – пояснююють експерти.
Крім того, саме на полиці, а не на дверцятах, правильно зберігати яйця, вважають медпрацівники. Двері холодильника краще використовувати для зберігання зелені, соків, води, соусів і вина.