Дерматолог розповіла, скільки засобів для догляду потрібно наносити на шкіру

Правильний режим догляду може допомогти вам уникнути багатьох проблем зі шкірою. Але підібрати правильні продукти не так вже й просто. Крім того, ви повинні також наносити їх у правильних кількостях, адже нестача чи надлишок навіть найкращого засобу можуть сильно знизити його ефективність, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Лікар-дерматолог Рашмі Шетті розповіла, скільки треба наносити кожного продукту, щоб шкіра була здоровою та доглянутою.

Тонік/тонер: Не розпилюйте його занадто багато. Натисніть на розпилювач двічі, по одному разу з кожного боку обличчя, вам цього вистачить.

Сироватка: Для того, щоб повністю покрити обличчя, повинно вистачити чотирьох крапель сироватки.  По одній краплі на кожну щоку, одна на лоб і остання на підборіддя.

Зволожуючий крем: Ви повинні нанести достатню кількість зволожуючого крему. Потреба в ньому зазвичай залежить від типу шкури. Для сухої шкіри потрібно більше зволожуючого крему, тоді як для жирного та комбінованого типу шкіри його потрібно порівняно менше. Слідкуйте за тим, щоб крем повністю увібрався, а пори не закупорювались, але при цьому не було відчуття стягнутості.

Сонцезахитсний крем. Важливо застосовувати сонцезахисний крем щодня, щоб запобігти пошкодженню сонцем. Вам слід правильно наносити сонцезахисний крем на вилиці та лоб, оскільки це найбільш відкрита зона.

Доктор Шетті додає, що крем ліпше наносити не руками, а спеціальною лопаткою, щоб витрачати продукт економно, а мікроби з рук не потрапили на обличчя. Крім того, після нанесення одного засобу потрібно негайно наносити наступний, щоб вони “запечатали” один одного.

Поділись


Новини партнерів