5 найкращих ефірних олій для вашого волосся

Догляд за волоссям – справа складна, але масаж шкіри голови з ефірними оліями виявився надзвичайно корисним для здоров’я волосся. Різні ефірні олії можуть посилити ріст волосся, щоб додати йому сили та блиску, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось 5 найкращих ефірних олій, які можуть допомогти вам зробити ваше волосся більш здоровим та красивим:

Лавандова олія. Відомо, що ця олія допомагає у боротьбі з випаданням волосся та сприяє його росту. Вона посилює прилив крові шкіри голови і допомагає підтримувати міцність та здоров’я волосся. Аромат ефірної олії лаванди допомагає заспокоїти нерви та має розслаблюючу дію при нанесенні на волосся.

Спосіб застосування: Змішайте 2-3 краплі олії лаванди з кокосовою олією. Нанесіть суміш на волосся і залиште на ніч або принаймні на 5-10 хвилин. Ретельно змийте її м’яким шампунем. Це зміцнить волосяні цибулини. Ви також можете додати кілька крапель ефірної олії лаванди до своїх засобів по догляду за волоссям, таких як шампунь та кондиціонер, для кращих результатів.

Олія іланг-ілангу. Ефірна олія іланг-ілангу є потужним афродизіаком. Ця екзотична олія використовувалась як основний інгредієнт олії для волосся Macassar у вікторіанську епоху. Її також можна використовувати як природний кондиціонуючий засіб, який допомагає також зволожити шкіру голови та запобігти розвитку грибкових інфекцій.

Як використовувати: Додайте 2-3 краплі ефірної олії іланг-ілангу до свого шампуню, щоб включити його у свій звичайний режим догляду за волоссям. Для запобігання інфекціям шкіри голови використовуйте суміш кокосової олії з ефірною олією іланг-ілангу. Змивайте її м’яким шампунем. Розведіть кілька крапель ефірної олії іланг-ілангу водою в пульверизаторі. Використовуйте цю суміш як вуаль для волосся після миття, щоб надати додатковий блиск пасмам.

Олія розмарину. Якщо ви хочете збільшити товщину волосся та посилити його ріст, ефірна олія розмарину – правильний вибір. Вона покращує кровопостачання шкіри голови, тим самим сприяючи росту волосся. Цей ефект допомагає відновлювати тканини шкіри голови і застосовується в різних процедурах для покращення росту волосся. Це протизапальна олія також допомагає зробити волосся густішим.

Спосіб застосування: Змішайте кілька крапель олії розмарину з оливковою або кокосовою олією і нанесіть на шкіру голови. Залиште приблизно на 10 хвилин і змийте м’яким шампунем. Ви також можете змішувати цю олію з шампунем, кондиціонером або засобами  для волосся, щоб включити її в свій звичайний режим з догляду.

Олія кедрового дерева. Кедрова олія сприяє росту волосся та зменшує його втрату, збалансовуючи виділення шкірного сала на шкірі голови. Вона також має протигрибкові та антибактеріальні властивості і допомагає контролювати появу лупи. Крім того, кедрова олія допомагає боротися з випаданням волосся.

Як використовувати: Змішайте кілька крапель ефірної олії кедрового дерева з 2 столовими ложками будь-якої олії-носія. Помасажуйте з ними шкіру голови і залиште на 10 хвилин, перш ніж змивати. Додайте 2-3 краплі олії лаванди, чебрецю, розмарину та кедрового дерева та масажуйте шкіру голови для поліпшення кровообігу та посилення росту волосся.

Олія чайного дерева. Олія чайного дерева має антибактеріальні, противірусні, протигрибкові та протизапальні властивості. Вона допомагає розчистити волосяні цибулини і посилити ріст волосся. Це також допомагає боротись з лупою та свербінням сухої шкіри голови. Ця олія живить волосяні фолікули та корені волосся.

Як користуватися: Ви можете змішати кілька крапель ефірної олії чайного дерева з шампунем та кондиціонером, щоб включити її у свій звичайний режим догляду за волоссям. Ви також можете також додати 2-3 краплі ефірної олії чайного дерева до вибраної вами олії-носія та масажувати з цією сумішшю шкіру голови. Потім залиште ї на 5-10 хвилин і змийте м’яким шампунем.

Поділись


Новини партнерів