5 помилок, які уповільнюють ріст волосся і спричиняють його випадання

Всі хочуть мати красиве та здорове волосся. Та це можливо лише тоді, коли ви правильно за ним доглядаєте, а також дотримуєтесь здорової дієти та достатньо відпочиваєте. Тобто, волосся – це відображення загального стану здоров’я. Ваше здоров’я визначає структуру вашого волосся, ріст волосся і те, наскільки здоровим воно виглядає. Люди, які страждають від стресу, завжди скаржаться на випадання волосся, тому що стрес безпосередньо впливає на волосяні фолікули. В той же час, люди, які дотримуються здорового способу життя, куди частіше можуть похизуватись красивими та блискучими пасмами, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Та якщо ми не маємо про щось глибоких знань, то часто можемо припускатись помилок. Щоб отримати міцне і здорове волосся, спочатку потрібно з’ясувати, який ваш тип волосся і як за ним потрібно доглядати. Ви також повинні дізнатися про помилки, які можуть запобігти росту волосся.

Ось 5 найпоширеніших помилок, які можуть спричинити випадання волосся та уповільнення його росту:

Надто часте миття. Для того, щоб волосся виглядало свіжим, багато людей починають мити його щодня, а іноді навіть двічі на день. Це величезна помилка, яка може призвести до пошкодження волосся і його випадіння. Надмірне миття волосся знежирює його і робить тьмяним та нездоровим на вигляд.

Надлишок тепла. Люди надто часто використовують інструменти, які нагрівають волосся. Фени, плойки, вирівнювачі можуть вплинути на текстуру вашого волосся. Також через їх надмірне використання можуть з’явитись посічені кінчики, через які ріст волосся уповільнюється. Тому намагайтесь використовувати такі інструменти якомога рідше.

Розчісування мокрого волосся. Ви ніколи не повинні розчісувати мокре волосся. Зачекайте, поки волосся висохне природним способом, перш ніж розчісувати його. Вологе волосся схильне до ламання. Також ви ніколи не повинні укладати або зав’язувати мокре волосся.

Неправильне використання кондиціонера. Деякі люди взагалі не використовують кондиціонер, що теж неправильно. Це дуже важливо. Також часто кондиціонер розподіляють по всьому волоссю, що також є серйозною помилкою. Кондиціонер слід наносити лише на кінчики волосся і ретельно їх промивати.

Сушіння волосся рушником. Сушіння волосся рушником – це не надто корисна річ. Ви можете лише м’яко проводити рушником по волоссю, але не терти його інтенсивно. Сильне тертя може призвести до ламання та випадіння волосся. Підберіть спеціальний рушник, виготовлений з мікрофібри.

Поділись


Новини партнерів