5 ознак того, що ви використовуєте забагато зволожуючого крему

Хіба всі ми не хочемо, щоб наша шкіра була здоровою? Щоб досягти цієї мети, ми дотримуємось складної рутини з догляду, особливо багато уваги приділяючи зволоженню. Воно справді має велике значення, але що буде, якщо зі зволоженням перестаратись? Це може призвести до певних проблем зі шкірою. Наприклад, шкіра починає виробляти менше вологи самостійно, а це означає, що під шаром крему вона залишатиметься сухою, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Ось 5 ознак, які свідчать про те, що ви наносите надто багато зволожуючого крему:

Ваші пори забиті. Забиті пори є прямою ознакою надмірного зволоження шкіри. Надлишок зволожуючого крему або ж невдало підібраний засіб закупорює пори, що спричиняє появу чорних цяток та вугрів.

У вас з’являються прищі. Надмірне використання зволожуючого крему може спричинити прищі. Ваша шкіра поглинає те, що їй потрібно, а решта продукту просто залишається на вашому обличчі. На цей жирний шар налипає бруд і бактерії, які потім накопичуються в порах і викликають появу прищів.

Збільшилось вироблення шкірного сала. Якщо у вас уже жирна шкіра, надмірно її зволожуючи ви сприяєте посиленню вироблення шкірного сала. А це означає більше прищів та запалень.

Ваша шкіра стала сухою. Звучить парадоксально, але це правда. Використання надлишку зволожуючого крему може зробити вашу шкіру тьмяною, сухою та надміру чутливою.

По всьому обличчю з’явились нерівності. Невеликі нерівності на шкірі можуть бути явною ознакою надмірного зволоження. Часто на цих нерівностях виникає запалення, почервоніння та висипання.

Тому якщо ви раптом виявили, що ваш догляд за шкірою перетворився на нескінченну боротьбу з прищами, забитими порами і нерівностями, причина може полягати в тому, що ви надто сильно зволожуєте шкіру і вам слід переглянути режим догляду за шкірою.

Поділись


Новини партнерів