Основні помилки у догляді за шкірою та волоссям, які призводять до пошкоджень і сухості

Ми знаємо, як важливо доглядати за шкірою та волоссям, щоб вони залишались здоровими та красивими. Але якщо робити це неправильно, можна не тільки не принести їм жодної користі, а ще й зашкодити, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось кілька найпоширеніших помилок у догляді, яких варто уникати, коли ви приймаєте душ:

Використання гарячої води. Використання надто гарячої води для миття волосся може порушити рН шкіри голови та знежирити її, що згодом позначиться на вашому волоссі. Бажано використовувати для миття голови тільки теплу воду.

Сильне тертя волосся під час миття. Енергійно втираючи шампунь у волосся та шкіру голови, можна їх пошкодити. Намагайтесь м’яко масажувати шкіру голови кінчиками пальців після нанесення шампуню.

Пропуск кондиціонера. Не слід відмовлятись від використання кондиціонера, ви повинні застосовувати його після кожного миття голови, якщо хочете уникнути пересушування.

Використання на волоссі рушника для тіла. Рушники для тіла виготовляють з грубих матеріалів, які можуть пошкоджувати волосся. Бажано використовувати спеціальний рушник з мікрофібри, аби цьому запобігти. Не треба терти ним волосся, просто покладіть його згори і вичавіть усю зайву воду у ванну.

Синтетичні мочалки. Штучні мочалки дуже жорсткі, тому їх регулярне використання може позбавити шкіру захисного шару і зробити її схильною до пошкоджень. Краще застосовувати замість мочалки скраби для тіла, які м’яко очистять шкіру, а також можуть зволожувати та живити її.

Не достатньо часте миття волосся. Брудне волосся більш ламке, аніж чисте. Важливо підтримувати волосся і шкіру голови в чистоті, щоб вони мали доступ до кисню.

Неправильне сушіння волосся та шкіри. Якщо виходячи з ванни ви енергійно трете своє тіло рушником, то можете викликати подразнення. Натомість використовуйте м’який бавовняний рушник, який вбирає вологу без зайвого тертя. Після цього не забувайте наносити зволожуючий крем.

Миття волосся після тіла.  Продукти для волосся можуть залишатись на шкірі і подразнювати її, тому завжди спочатку потрібно мити голову, і тільки після цього – тіло та обличчя.

Використання мила замість засобів для вмивання. Склад більшої частини мила на ринку не придатний для догляду за шкірою обличчя, особливо якщо вона у вас суха та чутлива. Застосовуйте лише спеціальні засоби, які відповідають вашому типу шкіри.

Надто часте вмивання. Якщо вмиватись занадто часто, можна позбавити шкіру природних олій, що призводить до появи подразнень та прищів. Не варто вмиватись частіше двох разів на день.

Поділись


Новини партнерів