5 способів використання фруктів для догляду за шкірою

Що стосується догляду за шкірою, то краще покладатися на натуральні інгредієнти. Вони не тільки бюджетні та зручні, але також дуже ефективні. Ви можете вибрати будь-які фрукти залежно від потреб вашої шкіри. У нинішній ситуації величезна кількість людей працює з дому, що дає більше можливостей зосередитись на догляді за шкірою за допомогою цих натуральних інгредієнтів, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Ось 5 різних способів включити фрукти у свій догляд за шкірою:

Маска з авокадо для омолодження шкіри. Свіже авокадо може стати вашим порятунком, якщо ви тривалий час страждаєте від лущення та сухості шкіри. Авокадо багате на природні олії, антиоксиданти та мінерали, які глибоко проникають в шкіру. Таким чином, авокадо зволожує та живить шкіру. Потовчіть одне авокадо після очищення, додайте по одній чайній ложці меду і лимонного соку в миску. Рівномірно розподіліть цю суміш на обличчі і залиште на 15 хвилин. Змийте маску теплою водою. Використовуйте її регулярно.

Маска з апельсинів для боротьби з чорними цятками. Цитрусові, такі як апельсин, мають в’яжучі властивості, які підтягують та очищують шкіру. Вони також допомагають освітлити пігментні плями та шрами. Маска з апельсинового соку особливо корисна, якщо ви хочете видалити чорні цятки, які в основному являють собою суміш шкірного сала і відмерлих клітин шкіри, що закупорили ваші пори. Змішайте дві столові ложки апельсинового соку з однією ложкою соку лайма. Нанесіть суміш на обличчя та шию на 20 хвилин, потім змийте холодною водою.

Маска з ківі для боротьби з тьмяністю шкіри. Ківі просто переповнене користю антиоксидантів, вітамінів С та Е. Хоча антиоксиданти допомагають нейтралізувати потік вільних радикалів, вітаміни допомагають освіжити тьмяну шкіру. Ківі також захищає шкіру від шкідливих ультрафіолетових променів, щоб запобігти посиленню існуючих пошкоджень. Також ківі сприяє збільшенню вироблення колагену, що з часом уповільнює ознаки старіння. Візьміть м’якоть або сік одного ківі і змішайте його з 2-3 столовими ложками оливкової олії. Масажуйте обличчя з цією сумішшю круговими рухами вгору. Змийте її холодною водою. Це допоможе посилити кровотік і зробити шкіру м’якою.

Ягоди для боротьби з прищами. Антиоксидантні властивості ягід корисні для усунення токсинів та бруду з жирної шкіри. Вони допомагають миттєво освітлити шкіру та покращити колір обличчя. Використовувати їх можна двома способами. Оскільки ці фрукти дуже м’які, ви можете використовувати їх безпосередньо на шкірі. Потрібно просто порізати їх і втерти шкіру перед змиванням звичайною водою. В іншому випадку ви можете змішати розтерті ягоди з однією столовою ложкою меду і нанести на обличчя. Це зволожить глибокі шари шкіри.

Бананова маска для видалення темних плям. Через величезну користь банана для шкіри його часто називають «природним ботоксом». Він багатий на цинк, мінерали, залізо та вітаміни, які допомагають освітлити пігментні плями, запобігають появі вугрів та підтримують еластичність шкіри. Ви можете змішати розтертий стиглий банан з однією чайною ложкою меду, однією чайною ложкою лимонного соку та 1/3 склянки вівсяного вівса в мисці. Нанесіть цю суміш на область обличчя та шиї. Змийте його теплою водою через 15-20 хвилин.

Поділись


Новини партнерів