5 поширених причин збільшення пор шкіри

Коли ми думаємо про ворогів красивої шкіри, розширені пори зазвичай опиняються у верхній частині списку. У них не тільки може “провалюватись” макіяж, вони також роблять шкіру нерівною, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Великі пори можуть бути викликані різними причинами, більшість із яких важко усунути чи контролювати. Але якщо рівна та гладенька шкіра є вашою метою, ви повинні зрозуміти, що саме призвело до розширення пор та що ви можете зробити, щоб змінити це.

Ось найпоширеніші причини збільшення пор на обличчі:

Жирна шкіра. Окрім вічного шару жиру, жирна шкіра також часто має розширені пори. Можливо, це пов’язано з накопиченням надлишкової кількості шкірного сала, відмерлих клітин шкіри та бруду у порах, що змушує їх набрякати і здаватися більшими. Регулярно вмивайтесь ніжними засобом і використовуйте продукти з гліколевою кислотою для видалення забрудників.

Біологічний фактор. Як правило, у чоловіків пори більші, ніж у жінок. Але жінки також переживають серйозні гормональні коливання під час вагітності, статевого дозрівання та під час менструації, що може збільшити їхні пори. Цей ефект можна знизити за допомогою здорового харчування та уникання жирної їжі.

Ваша шкіра старіє. Природний процес старіння не просто викликає появу заломів, зморшок та “гусячих лапок”. Крім того, шкіра втрачає еластичність, завдяки чому пори здаються більшими. Тому вже після 25 років ви маєте підбирати режим догляду за шкірою, який відповідає вашим віковим потребам.

Вплив сонячного світла. Є причина, через яку ми завжди радимо наносити сонцезахисний крем перед тим, як вийти з дому: надмірне та тривале перебування під впливом шкідливих сонячних променів може зменшити рівень колагену та еластину, а також зневоднити шкіру. Це також спричиняє пошкодження тканин у глибоких шарах шкіри, що розтягує пори і робить їх більшими.

Генетика. Якщо ви все життя страждаєте від розширених пор, можливо винна спадковість. Швидше за все, ви успадкували від батьків чи бабусь і дідусів товсту та жирну шкіру, на якій пори часто здаються більшими. У цьому випадку ви навряд зможете їх усунути, але можете зменшити їх візуально, якщо придбаєте якісний праймер.

Поділись


Новини партнерів