Як збільшити надходження крові до шкіри обличчя

Багато факторів прямо чи опосередковано впливають на здоров’я шкіри. Починаючи зі стану органів травлення і до рівня стресу, вам потрібно стежити за різними чинниками, щоб шкіра залишалась гладенькою і сяючою. Одним з них є кровообіг. Щоб ваше тіло нормально функціонувало, необхідна правильна циркуляція крові. Вона також важлива для вашої шкіри. У поєднанні зі здоровим харчуванням та рутиною з догляду за шкірою, здоровий кровообіг може зробити вашу шкіру здоровою і красивою. Це також може допомогти вам затримати появу ознак старіння. Доктор Геєтика Міттал Гупта, дерматолог, розповіла про роль кровообігу у підтримці здоров’я шкіри, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

“Ви думали, що кровообіг покращує лише роботу м’язів? Ну, це лише частина його функцій. Це може бути корисно і для вашої шкіри! Коли кров надходить до будь-якої частини вашого тіла, вона несе із собою кисень і виводить токсини”, – пояснює дерматолог.

Вона дала кілька порад, які допоможуть посилити кровообіг у вашому тілі:

Регулярно виконуйте фізичні вправи. Регулярні фізичні вправи корисні для загального здоров’я організму. Це також збільшує частоту серцевих скорочень, що покращує кровообіг у вашому тілі. Рекомендується займатися вправами принаймні п’ять днів на тиждень.

Пийте більше рідини. Вживання достатньої кількості рідини важливе для вашої шкіри. Це допомагає позбутися токсинів і повертає природне сяйво на обличчя. Зволоження також покращує приплив крові до шкіри і, в свою чергу, сприяє кращому забезпеченню її поживними речовинами.

Харчуйтесь правильно. Ваша дієта сильно впливає на стан вашої шкіри. Включіть у свій раціон багато зелених листових овочів, цитрусових, помідорів, цибулі, часнику та кілька спецій. Вони посилюють кровообіг, а також є чудовими засобами для зміцнення імунітету. Слід також уникати споживання обробленої їжі та надлишку цукру та солі.

Приймайте холодний душ. Можливо, ви не зможете дотримуватись цієї поради протягом зимового сезону. Але холодна вода напружує ваше тіло, завдяки чому серцебиття прискорюється, а кровообіг посилюється. Тож по можливості приймайте холодний душ.

Робіть масаж обличчя. Масаж – це справді найкращий спосіб поліпшити кровообіг. Масажі обличчя набули величезної популярності. Хороший масаж обличчя, навіть протягом 10-15 хвилин, підсилює циркуляцію крові і лімфи, збільшуючи надходження кисню та поживних речовин до клітин шкіри.

Поділись


Новини партнерів