Як боротись зі слідами втоми на обличчі

Часто, коли ви відчуваєте втому, ваше обличчя вас видає. Втома призводить до потьмяніння, появи темних кіл та інших негараздів зі шкірою. Навіть якщо ви добре висипаєтесь, постійний стрес, який відчувають багато людей, може спричинити відчуття втоми та змусити шкіру виглядати нездоровою, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось, що ви можете зробити, щоб почуватись та виглядати менш втомленими:

Дотримуйтесь режиму догляду за шкірою. Коли день завершується, ваше тіло готується до сну, виробляючи мелатонін, який є потужним протизапальним антиоксидантом. Оскільки багато з вас працюють вдома і не так часто користуються косметикою, виникає спокуса також пропустити вечірній режим догляду за шкірою. Але коли ви це робите, ви втрачаєте можливість підтримати механізм відновлення шкіри, який активізується, коли ви спите. Вам потрібно підібрати хороший нічний догляд за шкірою, який сприяє зміцненню захисного бар’єру шкіри та підтримує вашу шкіру зволоженою протягом ночі.

Зволожуйте область очей. Коли ви втомилися, це одразу позначається на ваших очах. Ось чому важливо зволожити шкіру навколо очей, щоб зробити їх більш виразними. Обов’язково використовуйте хороший зволожуючий крем для очей з кофеїном або пептидами, який тимчасово покращує вигляд дрібних зморшок, вирівнюючи поверхню шкіри.

Пам’ятайте про очищення. Неправильно думати, що вам не потрібно очищувати шкіру перед сном, якщо ви не виходили з дому. Адже повітря всередині вашого будинку може бути дуже забрудненим. Ось чому надзвичайно важливо видалити надлишок шкірного сала та відмерлі клітини, які накопичуються протягом дня. Почніть подвійне очищення з очищувача на масляній основі, який допоможе зняти домішки та розчинити макіяж. Потім використайте засіб для вмивання, який відповідає потребам вашої шкіри. Тільки після цього наносьте інші засоби для догляду, як сироватки та олії.

Приберіть тьмяність. Коли вам здається, що ви виглядаєте втомленими, саме відсутність блиску і тьмяність шкіри можуть бути у цьому винні. Застосування ніжного хімічного пілінгу допоможе видалити верхній шар відмерлих клітин шкіри, що вирівнює тон і покращує колір шкіри. Якщо у вас чутлива шкіра, використовуйте тонік з полігідроксикислотою в холодні місяці, оскільки він допоможе у провести м’яке відлущення, не пошкоджуючи та не висушуючи шкіру.

Поділись


Новини партнерів