Як зрозуміти, що прищі викликані стресом

Стрес може в кінцевому підсумку вплинути на ваше фізичне, а також на психічне здоров’я. Та чи знали ви, що стрес також може бути причиною того, що ви помічаєте у себе зранку прищики, яких не було, коли ви лягали спати? Зазвичай люди вважають, що вони пов’язані з гормонами. Про те, що довелось працювати допізна, щоб вкластись у терміни, люди просто забувають. Однак, саме стрес, який ви відчували в нічні години, міг бути причиною того, що вранці у вас з’явились прищі, пише Жіночий світ

Кортизол – гормон, який виділяється, коли відчуває стрес. І коли ви перебуваєте в стресі, рівень кортизолу значно перевищує свої звичайні показники. Цей гормон призводить до збільшення вироблення шкірного сала, закупорки пор та накопичення бактерій, що призводить до появи прищів.

Коли під впливом стресу зростає рівень кортизолу, шкіра виробляє більше жиру, це частина роботи імунної системи. Цим жиром живляться бактерії, які спричиняють запалення. Загалом, прищі – це наслідок роботи білих кров’яних клітин, які знищують сторонніх агентів.

Крім того, прищі можуть бути побічним ефектом надто жорстких засобів для догляду, неправильного харчування, тривалого носіння маски, гормональних змін, тощо. Як відрізнити прищі, які викликає саме стрес? Приділяйте своїй шкірі більше уваги. Якщо ви не схильні до прищів, але вони з’явились у вас після стресової події, недосипання або напруженої роботи, то це, як правило, стресові прищі. Якщо ж ви помічаєте прищі регулярно, навряд вони пов’язані зі стресом.

Крім того, прищі від стресу з’являються в найбільш жирних ділянках обличчя, таких як лоб, підборіддя та ніс. Ваша Т-зона стає більш жирною, ніж решта вашого обличчя. Ось чому лікарі кажуть, що якщо у вас виникає багато прищів одночасно, стрес може бути головним фактором. Гормональні прищі зазвичай з’являються по одному.

Щоб позбутись таких прищів, потрібно знизити рівень стресу. Постарайтесь добре спати, приділяйте час фізичним вправам, визначте причини стресу та працюйте над їх усуненням.

Поділись


Новини партнерів