Як правильно доглядати за волоссям комбінованого типу

Якщо ваше волосся зневоднене або надзвичайно жирне, потрібно підібрати продукти, що можуть його зволожити або збалансувати виділення шкірного сала. Їх легко знайти на прилавках магазинів. Але якщо у вас жирна шкіра шкіра голови, а кінчики волосся сухі, тьмяні та ламкі, підібрати засоби для догляду стає дуже непросто, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось кілька порад для догляду за волоссям комбінованого типу, які допоможуть вам вирішити проблеми і з жирними коренями, і з сухими кінчиками:

Підберіть правильний шампунь. Вам знадобиться шампунь, який м’яко діє на волосся, але ефективно очищує шкіру голови. Зазвичай по волоссю комбінованого типу шкірне сало не може рівномірно розподілятись. Тому шкіра голови більшу частину часу здається жирною, а кінчики зневоднюються і стають тьмяними. Обирайте шампуні, що містять такі інгредієнти, як молочна кислота, гліцерин та диметикон.

Мийте волосся рідше. Постарайтесь мити волосся рідше. Надто часте миття тільки більше пошкодить волосся. Користуйтесь сухим шампунем, якщо відчуваєте, що волосся стало несвіжим, та відкладіть миття ще на день. Постарайтесь мити шампунем переважно шкіру голови, а на самому волоссі використовуйте його розбавлений з водою варіант.

Не забувайте про кондиціонер. Кондиціонер розгладжує волосся, закриває кутикулу та зволожує волосся. Після того, як змиєте шампунь, на вологе (не мокре) волосся нанесіть кондиціонер. Не від коренів, а приблизно від середини довжини до кінчиків. Залиште його на дві хвилини, потім змийте.

Мінімізуйте нагрівання. Гарячий фен може погіршити обидві ваші проблеми – нагріте повітря ще більше висушить кінчики, а шкіра голови під дією високих температур почне виділяти ще більше жиру. Щоб запобігти цьому, ви обов’язково повинні користуватись термозахисними засобами. Особливу увагу приділіть кінчикам волосся.

Обережно розчісуйте волосся. Обирайте щітку для волосся з м’якою та густою щетиною. Вона не буде пошкоджувати волосся та зніме частину шкірного жиру зі шкіри голови, допомагаючи розподілити його більш рівномірно.

Поділись


Новини партнерів