3 маски, які допоможуть вам вирішити різні проблеми зі шкірою

Жінки використовували маски для обличчя здавна, готуючи їх з різних натуральних продуктів. Маски очищують, зволожують та живлять шкіру обличчя. Якщо підібрати правильну маску та регулярно використовувати її, можна уникнути появи запалень, позбутися вугрів та чорних цяток. Також маски можуть зміцнити і підтягнути шкіру. Коли ви наносите маску на обличчя і залишаєте її на 10-15 хвилин, її активні інгредієнти встигають проникнути в глибокі шари шкіри. Рекомендується застосовувати маски принаймні раз на тиждень, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Маски можуть мати практично будь-яку текстуру. Є сухі маски, які розтріскуються на обличчі, коли ви посміхаєтесь, є гелеподібні та кремоподібні форми масок, вони також можуть бути гарячими або холодними.

Ви можете використовувати для приготування масок практично будь-які фрукти та овочі, а також інші природні інгредієнти. Ось декілька масок, які допоможуть вам у боротьбі з різними шкірними проблемами:

Яєчно-вівсяна маска для сухої шкіри. Вам знадобиться 1 столова ложка меленої вівсянки, 1 яєчний білок, 1 чайна ложка мигдалевої олії, 1/2 чайної ложки морквяної олії та одна крапля олії троянди. Вівсянка має заспокійливі властивості, а яєчний білок та олії забезпечать вашій сухій шкірі необхідне живлення.

Бананово-медова маска. Вам знадобиться напівзрілий банан та половина чайної ложки меду. Розімніть половину банану у пюре та змішайте його з медом. Нанесіть цю суміш на обличчя та шию і залиште на 10 хвилин. Потім вмийтесь теплою водою. Ви одразу помітите, що шкіра стала більш м’якою та гладенькою.

Для жирної шкіри вам знадобляться інші інгредієнти. Наприклад, ви можете скористатись маскою з німу та базиліку. Візьміть 1 столову ложку порошку німу, 1/2 столової ложки подрібненого сушеного базиліку, 1 чайну ложку яблучного оцту, 1 чайну ложку лавандової води та по 2-3 краплі олій чайного дерева і лаванди. Така маска ідеально підійде для жирної та схильної до вугрів шкіри шкіри, а також допоможе уникнути появи рубців від прищів.

Поділись


Новини партнерів