5 способів уникнути сухості та розтріскування губ цієї осені

Усі ми в якийсь момент страждали від сухості та розтріскування шкіри на губах. Зараз, коли дні стають холоднішими, ця проблема стає все більш поширеною. Хоча в більшості випадків сухість губ справді викликана погодою, деякі люди можуть стикатись з цією проблемою і в теплу пору року, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Це пов’язано з тим, що у розтріскуванні губ можуть бути винні і інші фактори. Наприклад, облизування губ може тільки більше висушити їх, замість того, щоб зволожити.

Ось 5 способів уникнути сухості та розтріскування шкіри на губах цієї осені:

Використовуйте бальзам для губ, який не подразнює шкіру. Орієнтуйтесь не на популярність марки, а на склад. Хороший бальзам не повинен викликати печіння або відчуття поколювання. Щойно ви відчуєте дискомфорт, замініть продукт, не чекайте, поки він викличе подразнення та пошкодження шкіри. Уникайте таких компонентів, як камфора, евкаліпт, ланолін чи будь-який квітковий ароматизатор. Намагайтесь обирати засоби, у складі яких є рицинова олія, конопляна олія, масло ши або вазелін.

Скористайтесь чистим вазеліном. Якщо у вас сильно потріскались губи, а бальзами не допомагають, скористайтесь старим добрим вазеліном. Результат ви помітите дуже швидко. Але не забувайте перед його нанесенням користуватись сонцезахисним кремом з SPF 30. Адже сонце теж пошкоджує шкіру, а від нього вазелін захистити не може.

Користуйтесь зволожувачами повітря. Якщо ви живете у сухому кліматі, цей пристрій вам просто необхідний. Намагайтесь підтримувати вологість повітря на рівні 30-50%. І не забувайте чистити зволожувач, адже в ньому накопичуються бактерії, які можуть стати причиною розвитку інфекцій.

Переконайтесь, що споживаєте достатньо вітамінів та мінералів. Кажуть, що тіло завжди подає нам сигнали, коли з ним щось не так. Розтріскані губи можуть бути симптомом нестачі вітамінів або мікроелементів. Тож, якщо косметичні засоби не діють, відвідайте лікаря і здайте аналізи. Включіть у раціон продукти, багаті на вітаміни групи В, залізо, незамінні жирні кислоти та мінерали. Ви можете також скористатись дієтичними добавками, але тільки за порадою лікаря.

Підтримуйте водний баланс організму. Зневоднення може викликати сухість та розтріскування губ. Тому ви повинні пити достатньо води, а також їсти фрукти та овочі, які містять багато вологи.

Поділись


Новини партнерів