Чому куркуму варто включити до свого режиму догляду за обличчям

Можливо, ви вже знаєте про ряд переваг, які може вам забезпечити куркума. Це популярна спеція та лікарська рослина, яку використовують у всьому світі. Також куркуму часто включають до складу домашніх косметичних засобів, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось, що робить куркуму надзвичайно корисною для вашої шкіри:

Куркума допомагає боротись з хворобами шкіри. Такою корисною куркуму робить її активний інгредієнт – куркумін. Він може допомогти при таких шкірних захворюваннях, як екзема, себорейний дерматит і псоріаз.

Куркума прискорює загоєння ран. Загальновідомо, що куркума багата на антиоксиданти і сприяє зменшенню окислювального стресу. Це допомагає ранам та порізам загоюватись швидше. Для того, щоб прискорити загоювання рани, достатньо обережно натерти її куркумою.

Куркума зменшує ризик появи заломів на шкірі. Оскільки куркума зменшує шкідливий вплив вільних радикалів, що викликають раннє старіння, вона також допомагає підтримувати рівень колагену та вологи. Це означає, що куркума здатна зменшити зморшки та запобігти появі заломів на вашій шкірі.

Куркума зменшує пошкодження від УФ-випромінювання. Дослідження показали, що куркума має здатність зменшувати пошкодження, яких завдає ультрафіолет, завдяки своїм антиоксидантним властивостям. Саме тому паста з куркуми дає такі приємні відчуття, коли її наносять на сонячні опіки.

Куркума покращує колір та загальний стан шкіри. Накопичення бруду, відмерлих клітин та токсинів може зробити вашу шкіру тьмяною і подразненою. Куркума допомагає очистити шкіру, що суттєво покращує її вигляд.

Куркума допомагає боротись з прищами та іншими недоліками шкіри. Куркума ефективно протидіє прищам та подразненням, особливо у тих, хто має чутливу шкіру. Вважається, що куркумін здатний пригнічувати фермент, який відповідає за створення темних плям від гіперпігментації та сонячних пошкоджень.

Поділись


Новини партнерів