6 продуктів, які допоможуть позбутись надлишку шкірного сала

Чи замислювались ви колись, як харчування впливає на вашу шкіру? Деякі продукти можуть допомогти регулювати виділення шкірного сала, що буде корисно для тих, хто має жирну та проблемну шкіру, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Їжа та стан шкіри тісно пов’язані. Як би ви не любили чіпси та картоплю фрі, варто відмовитись від них, якщо у вас жирна та схильна до вугрів шкіра. Справа в тому, що зі смаженою їжею в організм потрапляє надлишок жиру, який виводиться, в тому числі, й через шкіру. Це збільшує вироблення шкірного сала та спричиняє прищі.

Ось 6 продуктів, які допоможуть вам суттєво зменшити кількість прищів:

Огірок. Огірок майже на 95% складається з води. Що більше рідини ви вживаєте, то більше токсинів вона зможе вивести з організму. Дослідження, опубліковане в журналі Fitoterapia, зазначає, що вживання огірків допомагає заспокоїти шкіру. Він очищує шкіру, видаляючи шкідливі речовини. Це дозволяє уникнути прищів та надлишкового вироблення шкірного сала. Ви можете також використовувати огірок прямо на обличчі.

Броколі. Броколі багата на вітаміни А та С, які вкрай важливі для вашої шкіри. Також броколі містить антиоксиданти, які допомагають зменшити вироблення шкірного сала. Однак їсти броколі в сирому вигляді небажано. Краще приварити її чи запекти.

Лимон. Лимон – це суперпотужне та доступне джерело вітаміну С. Ви можете їсти його або застосовувати прямо на шкірі. Лимон чудово підходить для тих, хто має жирну шкіру, оскільки він має здатність вбирати жир. Також він допомагає видалити токсини та покращити текстуру шкіри.

Банан. Надлишок шкірного сала може вироблятись через брак калію, фосфору або магнію. Банан містить усі ці поживні речовини. Крім того, він може забезпечити вас вітаміном Е, який необхідний для краси та здоров’я шкіри. Також банани мають антибактеріальні властивості, тому їх часто використовують для виготовлення домашньої косметики.

Темний шоколад. Завдяки флавоноїдам темний шоколад допомагає запобігти запаленням та появі вугрів. Цей потужні антиоксиданти підтримує вашу шкіру гладкою та сяючою. Однак ключ до успіху – це помірність. Надлишок шоколаду може негативно позначитись і на вашій шкірі, і на фігурі.

Бобові. Для того, щоб зменшити вироблення шкірного сала, ваша шкіра потребує дози поживних речовин. При коливаннях рівнів вітамінів та мінералів шкірне сало може вироблятись у надлишку або не вироблятись зовсім. Бобові – це джерело клітковини, рослинних білків та багатьох інших поживних речовин. Тому вони обов’язково повинні бути в раціоні тих, хто має жирну шкіру.

Поділись


Новини партнерів