6 домашніх масок проти найпоширеніших проблем зі шкірою

Люди століттями використовують алое вера для догляду за шкірою. Зараз ця рослина досі залишається одним з найпопулярніших компонентів косметики, як домашньої, так і фабричної. Алое містить понад 200 корисних для шкіри речовин, включаючи мінерали, вітаміни, ферменти та жирні кислоти, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Звісно, для кожного типу шкіри або шкірної проблеми потрібні окремі засоби. Ось 6 натуральних масок, які допоможуть позбутись найпоширеніших проблем зі шкірою:

Для тьмяної шкіри. Якщо у вас тьмяна шкіра, спробуйте маску з алое, куркумою та медом. Куркума багата на антиоксиданти, які допомагають освітлити шкіру та вирівняти її тон. Мед містить протизапальні компоненти, а алое вера заспокоює шкіру.

Для жирної шкіри. Жирність у Т-зоні та прищі – це поширена проблема. Щоб позбутись її, змішайте разом алое вера та огірок. Вони обидва заспокоюють, очищують та зволожують шкіру. Також вони допомагають регулювати виділення шкірного сала. Таку маску можна застосовувати раз на тиждень.

Для проблемної шкіри. Алое має антибактеріальні властивості і відоме тим, що запобігає появі прищів та вугрів. Також алое сприяє очищенню пор, що також зменшує ризик появи прищів. Змішайте гель алое та трояндову воду і нанесіть цю суміш на обличчя на 15 хвилин.

Для освітлення шкіри. Якщо ви пробули на сонці довше, ніж планували – це не проблема. Змішайте гель алое та лимонний сік в рівних пропорціях і нанесіть на ділянки шкіри, які б ви хотіли освітлити. Залиште маску на 10-15 хвилин, а потім змийте водою. Також ви можете скористатись поєднанням алое та помідорів які також багаті на антиоксиданти.

Для пілінгу. Якщо ви хочете очистити пори та позбутись відмерлих клітин шкіри, вам стане у нагоді суміш сочевиці та алое. Подрібнена сочевиця відмінно видаляє надлишок жиру, видаляє з пор жир та бруд, а також знімає мертві клітини шкіри. Алое ж забезпечить зволоження та пом’якшення. Тож поєднання цих двох компонентів дозволить вам просвети м’який пілінг без ризику пересушити шкіру.

Для сухої шкіри. Банани містять здорові жири, які зволожують шкіру. Змішавши банан з алое та медом, ви отримаєте маску, яка одночасно зволожуватиме та очищуватиме шкіру від грибків та бактерій, які можуть розмножуватись на пошкоджених надмірною сухістю ділянках. Також ці інгредієнти збільшують еластичність шкіри та звужують пори.

Поділись


Новини партнерів