5 корисних ефектів кави для вашої шкіри

Найчастіше каву вживають  у вигляді напою, але вона входить до рецептів багатьох домашніх косметичних засобів. Багата на антиоксиданти, кава допомагає боротися із впливом вільних радикалів, що пошкоджують здорові клітини шкіри, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Кава – багатоцільовий продукт, який великі косметичні компанії не обділяють увагою і часто додають до складу своїх засобів. Ось, що вона може зробити для вашої шкіри:

Зменшить прояви целюліту. Кава може зробити целюліт менш помітним. Її головна діюча речовина – це кофеїн, який здатен розширювати судини під шкірою та збільшувати приплив крові до неї. Це, в свою чергу, може зробити целюліт менш помітним.

Прибере ознаки втоми. Кавова гуща м’яко відлущує шкіру, допомагаючи зменшити ознаки втоми. Шкіра стає більш гладенькою та сяючою.

Зменшить ознаки старіння. Якщо ви нанесете кавову маску безпосередньо на обличчя, вона зменшить видимість пігментних плям, заломів та почервоніння шкіри.

Вилікує прищі. Регулярне вживання кави може допомогти у боротьбі з прищами, спричиненими бактеріальними інфекціями. Хлорогенова кислота, що міститься в каві, має як протизапальний, так і антибактеріальний ефект.

Прибере темні кола. Якщо ви хочете позбутися темних кіл під очима, кава вам у цьому допоможе. Кофеїн, що міститься в каві, розширює судини, що сприяє зменшенню темних кіл і покращенню кольору шкіри.

Поділись


Новини партнерів