Фахівець розповів, чому вітамін А такий важливий для шкіри

Здорову та сяючу шкіру можна отримати, якщо внести певні зміни у свій режим догляду за нею, а також в раціон харчування. Всі ми знаємо, як наша дієта позначається на зовнішності, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Деякі продукти можуть вам допомогти у боротьбі зі шкірними проблемами та повернути вашій шкірі природне сяйво. Вони мають високий вміст вітамінів та мінералів, які необхідні для підтримання здоров’я організму загалом та шкіри зокрема.

Всім відомо, що вітаміни С та Е мають велике значення для шкіри, однак дерматолог Хасмух Шрофф розповів, що не менш важливим є вітамін А.

Він пояснив, що вітамін А зміцнює імунітет і допомагає підтримувати оптимальну кількість вологи у шкірі. Достатньо зволожена шкіра виглядає сяючою та гладкою. Також вітамін А має антиоксидантні властивості, які допомагають клітинам шкіри відновлюватись. Протизапальні властивості вітаміну А допомагають у боротьбі зі шкірними проблемами. Часто вітамін А використовують при лікуванні вугрів та псоріазу.

Вітамін А – це жиророзчинний вітамін, який можна знайти в деяких продуктах харчування як тваринного, так і рослинного походження. Він важливий для зору, імунітету та репродуктивного здоров’я. Також він необхідний для нормальної роботи серця, легенів, нирок та інших органів.

Вітамін А можна знайти в лососі, молоці, вершковому маслі, сирі, яйцях, моркві, помідорах, листовій зелені та броколі. Також ви можете підібрати продукти для догляду за шкірою обличчя з вітаміном А, такі як зволожуючі креми та сироватки.

Поділись


Новини партнерів