5 способів уникнути надмірної жирності шкіри в спеку

В літній сезон, коли повітря гаряче та вологе, наша шкіра жирніє швидше. Що більше виділяється шкірного сала, то швидше відбувається блокування пор і, як наслідок, виникають прищі, пише Жіночий світ з посилання на ETimes.

Ось 5 способів позбутись надлишку жиру на обличчі:

Уникайте макіяжу. Один з найкращих способів зберегти шкіру чистою – це не наносити на неї зайві продукти. Надлишок макіяжу може забивати пори та змушувати шкіру виділяти ще більше жиру. Дайте шкірі дихати, використовуйте легкий макіяж в разі потреби.

Користуйтесь матуючими серветками. У вашій сумці завжди повинна бути пачка матувальних серветок, в спеку це дуже зручно. Ви можете використовувати серветки протягом дня, щоб видалити надлишок шкірного жиру.

Частіше вмивайтесь. Це найкраще, що можна порадити в цій ситуації. Використовуйте делікатний засіб для вмивання, який не пересушує шкіру.

Змініть свій догляд. Перейдіть на засоби для догляду за жирною та комбінованою шкірою. Підбираючи крем, зверніть увагу на більш легкі текстури. Можливо, вам підійдуть креми на водній основі або гелі.

Застосовуйте маски. Якщо ваша шкіра стала виділяти більше жиру, ніж звичайно, скористайтесь глиняними масками. Вони допомагають видалити надлишок жиру, а якщо в них містяться компоненти на кшталт ментолу, то вони також допоможуть звузити пори.

Поділись


Новини партнерів